ΚΑΠΝΙΣΤΟ ΓΚΑΜΟΝ

Βαθμός δυσκολίας

Διαδικασία και Υλικά:

  • Αφαιρούμε το πλαστικό περιτύλιγμα και το βράζουμε με το δίχτυ σε νερό μαζί με το χυμό ενός πορτοκαλιού για 1:30 λεπτά σε χαμηλό βράσιμο.

  • Μετά του αφαιρούμε το δίxτυ και το εξωτερικό από το γκαμον το χαράζουμε και του καρφώνουμε γαρίφαλα.

  • Το ψήνουμε σε φούρνο στους 150 βαθμούς για 35 λεπτά και του προσθέτουμε μέλι μαζί με χυμό πορτοκαλιού .

  • Κόβουμε σε φέτες και απολαμβάνουμε προαιρετικά με μουστάρδα και πατάτες πουρέ.

Καλή σας όρεξη!!!